Zeeuwse Marie-Paule wil nu echt een keer naar huis komen

De uit Axel afkomstige Marie-Paule Herman wil na twee jaar héél graag eens naar huis. "Het idee was om in augustus of september naar Nederland te komen, maar dat is voorlopig geen optie", zegt Herman. Nederland is rood gekleurd en dat betekent dat ze bij terugkomst 21 dagen in quarantaine moet in speciaal ingericht hotel.

Marie-Paule is in de restaurants van haar werkgever verantwoordelijk voor de wijnprogramma's (foto: Marie-Paule Herman)

Hongkong doet er alles aan om besmettingen buiten de deur te houden. "Er zijn al meer dan veertig dagen geen besmettingen meer geweest. Bij één besmetting gaat de boel op slot." Verder zijn de grenzen met omliggende landen gesloten. "Daar ging het maanden goed, maar het aantal besmettingen neemt daar nu toe."

Ondanks de quarantaineverplichting wil ze er alles aan doen om binnenkort naar huis te gaan. "Ik ben twee jaar van huis, het wordt gewoon moeilijk. Mijn pony overleed onlangs en daar kon ik geen afscheid van nemen. Dat is triest en moeilijk. We zijn geen plooiers, zeggen we in Axel, je moet sterk blijven, maar dat is soms lastig."

Beluister hier het gesprek terug met Marie-Paule.

Marie-Paule Herman komt uit Axel. Sinds ruim zeven jaar woont en werkt ze in de miljoenenstad Hongkong. Daar maakt ze voor de restaurantketen waarvoor ze werkt wijnprogramma's. Maar ook laat ze zich zien tussen de gasten, vooral om wijnadviezen te geven.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuw in het Buitenland
Deel dit artikel:

Reageren