Na twintig jaar praten, voert Schouws dorp nu actie voor veilig fietspad

Dreischor voert opnieuw actie voor de aanleg van een fietspad langs de Roterijdijk naar Schuddebeurs. In het dorp worden vijfhonderd posters verspreid die bewoners achter het raam kunnen plakken om duidelijk te maken dat het hen menens is.

Opnieuw actie voor een veilig fietspad tussen Dreischor en Schuddebeurs (foto: Omroep Zeeland)

De weg wordt door schoolkinderen en dorpsbewoners gebruikt die op de fiets naar Zierikzee willen. "Dat is niet verantwoord," zegt Heleen van der Linde van het actiecomité. "De weg is te smal en er wordt te hard gereden."

Een losliggend fietspad is al meer dan twintig jaar onderwerp van gesprek, maar het waterschap, de wegbeheerder, is nooit verder gekomen dan het uitspreken van goede intenties. Er ligt nog steeds geen akkoord met alle eigenaren van de grond waar het fietspad overheen moet komen.

Heleen van der Linde bij de dijk naar Schuddebeurs (foto: Omroep Zeeland)

Het actiecomité roert zich de afgelopen tijd veelvuldig. Eerder werden bewoners opgeroepen om een protestbrief te schrijven naar het waterschap en vorige maand demonstreerden bewoners en schoolkinderen op de dijk.

"We hebben begrepen dat het waterschap deze zomer een knoop doorhakt," vertelt mevrouw Van der Linde. "Als er geen deal komt over de grond, dan bestaat de kans dat ze alleen de weg opknappen en afzien van het fietspad. Dat zou wel heel erg zijn voor Dreischor."

Waterschap krijgt fotocollage

Het actiecomité wil foto's maken van de achter het raam geplakte protestposters. "Wij gaan daar een collage van maken die we willen aanbieden aan de dijkgraaf." Het idee is om dat volgende week te doen, maar een afspraak moet nog worden gemaakt.

Meer over dit onderwerp:
Dreischor fietspad
Deel dit artikel:

Reageren