Waterschap: fietspad Dreischor ligt er op zijn vroegst over drie jaar

De aanleg van een fietspad tussen Dreischor en Schuddebeurs begint op zijn vroegst in het voorjaar van 2024. Dat laat waterschap Scheldestromen weten in reactie op de acties die inwoners van Dreischor voeren.
Fietspad Dreischor 3
De dijk tussen Dreischor en Schuddbeurs is gevaarlijk voor fietsers © Omroep Zeeland
De uitwerking van het ontwerp, procedures en de aanbesteding kosten tijd. Bovendien kan in het najaar niet worden gewerkt, vanwege het agrarische verkeer.
Het fietsverkeer moet nu nog over de dijk tussen de twee dorpen. Bewoners vinden dat gevaarlijk en willen een losliggend fietspad. In Dreischor zijn deze week 500 posters verspreid om die eis kracht bij te zetten. Eerder organiseerde een actiecomité een protestwandeling en stuurden bewoners voorgedrukte brieven naar het waterschap.

Akkoord

Het waterschap, de wegbeheerder, heeft nog geen overeenstemming bereikt met eigenaren van de grond waar het fietspad is gepland. Het is onduidelijk of er een akkoord komt. Waterschapsbestuurder Weststrate liet eerder in de media optekenen dat hij overweegt om alleen de weg op te knappen en het fietspad te schrappen, als er niet snel een afspraak gemaakt kan worden met de grondeigenaren.