Man vliegt in auto over de dijk, bestuurder blijkt onder invloed

Een 47-jarige man uit Middelburg is gisteren op de Bernhardweg West bij Nieuwdorp van de weg geraakt. Volgens de politie vloog de auto via de berm over de dijk. Het voertuig kwam aan de andere kant tot stilstand. De bestuurder had te veel gedronken en bleek ook onder invloed van THC, de werkzame stof in hasj en wiet.

Agenten namen bij de man een blaas- en speekseltest af (foto: Omroep Zeeland)

Het slachtoffer is door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet verder behandeld te worden. Bij het opnemen van een verklaring, kregen politieagenten het vermoeden dat de man onder invloed was.

Onder invloed

Uit een blaas- en speekseltest bleek dat de man onder invloed was van drank en drugs. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij een verklaring af moest leggen. Een GGD-arts heeft een bloedmonster van de man afgenomen, dat wordt bij het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht.

Als de uitslag bekend is, bepaalt de officier van justitie welke straf de man uiteindelijk krijgt. De man mocht in ieder geval 24 uur geen auto meer rijden. Dan kon ook niet meer in de auto waarmee hij even daarvoor reed; die is door een takelbedrijf weggesleept.

Meer over dit onderwerp:
ongeluk nieuwdorp
Deel dit artikel:

Reageren