Zeeuwse Jan ziet de besmettingsaantallen op Aruba stijgen: 'De helft van de besmette mensen is toerist'

Ook in Aruba stijgt het aantal coronabesmettingen. De aantallen lopen de afgelopen weken gestaag op, maar tegelijkertijd komt ook het toerisme weer flink op gang. Dat vertelt de Zeeuwse Jan Lamper, die sinds twee jaar op Aruba woont. "Iedereen is bang voor nieuwe maatregelen."

Jan Lamper, onze Zeeuw in Aruba (foto: Omroep Zeeland)

"We hebben nu 130 positief geteste personen op het eiland. Daarvan zijn er 65 lokalen, de andere helft bestaat uit toeristen", vertelt Jan in radioprogramma Zeeland komt thuis. "Er komen nu elke week meerdere cruiseschepen aan. De kraampjes en winkeltjes zijn weer open, het wordt steeds drukker overal." Vooral Amerikaanse toeristen zoeken het eiland op. "Zaterdag is voor de Amerikanen een wisseldag. Dan komen er zo'n twintig vliegtuigen vol toeristen aan op het eiland".

Supermarkt

Zelf zoekt Jan de drukte liever niet op. "Als we een keer uit eten gaan kan dat wel, de tafeltjes staan ver genoeg uit elkaar. Maar zelfs in de supermarkt loopt iedereen over elkaar heen. Dan lopen ze tegen de richting van de pijlen in. 'Kan je lezen?', zeg ik dan. Dan lopen ze gelukkig wel om."

Door de stijging van het aantal besmettingen zijn de inwoners van het eiland bang voor nieuwe restricties. "Iedereen is bang voor nieuwe maatregelen. Maar ja, tot op heden is er nog niks aangekondigd. Alles gaat nog gewoon door."

Beluister hier het gesprek met Jan Lamper.

Jan Lamper over de toename van het aantal coronabesmettingen

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.

Jan Lamper is twee jaar geleden samen met zijn vrouw naar Aruba vertrokken. Niet om te werken maar om van het pensioen te genieten. En om hun zoon, die al vijftien jaar op het eiland woont, en kleindochter (12) vaker te zien. De droom van zijn vrouw was om daar achteraan te reizen. Jan komt oorspronkelijk uit Yerseke, maar heeft ook lang in Goes gewoond. Hij is graag en veel in zijn tuin bezig en één keer per week rijdt hij ook oudere mensen naar de dagbesteding.

Meer over dit onderwerp:
ZIB Aruba Zeeuw in het Buitenland Jan Lampert
Deel dit artikel:

Reageren