Goes wil personen met verward gedrag eerder in het vizier krijgen

Goes wil vanaf volgend jaar de problemen rond verwarde personen anders aanpakken. De aanpak moet niet meer centraal georganiseerd worden, maar vanuit buurten en wijken. De gemeente hield al een proef en die beviel goed. Volgens wethouder André van der Reest staan hulpverleners zo dichterbij de problematiek.

De haven van Goes in de avond (foto: Jacqueline Hoogvliet)

Op dit moment is er één centraal punt voor personen met verward gedrag. Volgend jaar moeten de maatschappelijk werkers in buurthuizen en wijkgebouwen zitten. De wethouder denkt dat die medewerkers daardoor direct aanspreekbaar zijn. De maatschappelijk werkers die tegen problemen aanlopen, kunnen direct een collega inschakelen. Die moet vervolgens het probleem zien op te lossen. Een persoon met verward gedrag moet dan eerder ondersteuning krijgen.

Op problemen inspelen

Met de nieuwe methode wil Goes achterhalen waar verward gedrag vandaan komt, legt de wethouder uit. "Heeft dat een sociaal-psychische achtergrond, komt het door middelengebruik of huiselijke problemen? Het project heeft ons geleerd dat er redenen zijn om met die aanpak door te gaan en op wijk- en buurtniveau op problemen in te spelen."

De wethouder kan nog niet zeggen wat deze nieuwe aanpak gaat kosten, de komende maanden wordt een begroting gemaakt. De gemeente start 1 januari met de nieuwe aanpak.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Goes
Deel dit artikel:

Reageren