Jongeren willen pumptrack in Renesse: 300 handtekeningen ingezameld

Een geasfalteerd circuit met kuilen, bulten en kombochten. Een achtbaan voor alles wat wieltjes heeft. De pumptrack is razend populair in ons land. Een groepje jongeren van de kop van Schouwen is een online petitie gestart voor de aanleg van een pumptrack in Renesse.

In Domburg werd recent een pumptrack geopend. (foto: Omroep Zeeland)

De jongeren worden gesteund door de dorpsraad. Ze hebben tot nu toe driehonderd handtekeningen verzameld en inmiddels is er al een gesprek geweest met de burgemeester. "Hij zorgt dat we na de vakantie onze plannen kunnen presenteren aan de raadsfracties en we krijgen ook een gesprek met de wethouders," zegt een van hen Joris Doodkorte. "Er wordt dus naar ons geluisterd."

Beweging

Volgens Doodkorte kan een pumptrack van grote meerwaarde zijn voor Renesse. "Het verbreedt het aanbod voor de toeristen en er komt eindelijk wat voor de lokale mensen. Even een rondje over de pumptrack en je hebt je beweging weer gehad."

De groep zet stevig in en vraagt de gemeente om een circuit van tenminste 2000 vierkante meter. Als mogelijke locatie wordt een weiland genoemd tegenover het bedrijventerrein Duinzoom. Doodkorte schat de kosten op enkele tonnen.

In de gemeente Veere zijn al enkele pumptracks maar die voorzieningen zijn veel kleiner. In andere Zeeuwse gemeentes zijn ook initiatieven om tot de aanleg van een pumptrack te komen.

Meer over dit onderwerp:
Pumptrack Renesse
Deel dit artikel:

Reageren