Ruim duizend Vlissingers tekenen tegen sluiting boulevard

De boulevard is van iedereen! Met deze duidelijke boodschap werd vanochtend namens ruim duizend bewoners in Vlissingen een petitie aangeboden aan burgemeester Van den Tillaar en wethouder Stroosnijder. Zij vinden dat de boulevard voor iedereen open moet blijven.
Petitie overhandiging boulevard Vlissingen
Eind mei besloot het gemeentebestuur in Vlissingen om de boulevard incidenteel af te sluiten voor gemotoriseerde voertuigen. Wanneer het warmer wordt dan 25 graden zijn motors, auto's of scooters niet welkom op de boulevard. Want dat maakt het volgens de gemeente makkelijker om 1,5 meter afstand te houden.
Maar met die beslissing was Thijs Willemse, de initiatiefnemer van de petitie, het niet eens. En met hem vele anderen. "Tot mijn verbazing hadden de eerste 48 uur al 600 mensen mijn petitie getekend." De geboren en getogen Vlissinger vond dat hij zijn stadsgenoten niet kon teleurstellen en zette de petitie door.
Petitie overhandiging Vlissingen
Petitie overhandiging Vlissingen © Omroep Zeeland
Vandaag overhandigde hij daarom officieel de petitie met 1156 handtekeningen.
Burgemeester Van den Tillaar is het met Willemse eens dat de boulevard van iedereen is. "Bewoners, ondernemers, toeristen: we zullen een weg moeten vinden waar we iedereen kunnen accommoderen op de boulevard." Maar dat is volgens de burgemeester best een 'zoekplaatje'.