Nét voor je vakantie nog even sneltesten: 'Ik sta hier al vijftig minuten'

"M'n moeder heeft vijf kwartier in de rij gestaan en ik sta er nu ook al zo'n 50 minuten in", vertelt de 12-jarige Anniek. De vakantie is begonnen en dat betekent lange rijen voor de snelteststraat. Als je nog niet volledig gevaccineerd bent en naar het buitenland op vakantie wil, is vaak een negatief testbewijs nodig.

Simeon Nijenhuis is zelf volledig gevaccineerd, maar staat voor zijn zoontje Mels in de rij voor een spoedtest in Middelburg: "We gaan naar Frankrijk op vakantie, dus hij heeft een negatief testbewijs nodig. Hij stond net zelf ook in de rij, maar had er geen zin meer in. Hij zit nu daar aan de overkant van de straat een boek te lezen, dus ik sta voor hem in de rij. Zo werkt dat, met kinderen", vertelt hij lachend.

Geen keuze

Nijenhuis verwacht dat hij bij de grens niet gecontroleerd zal worden: "Maar als je wél aangehouden wordt, kom je niet verder. Ik heb dus geen keuze. Ik heb ook geen annuleringsverzekering afgesloten, dus dat is misschien niet zo slim, maar ik verwacht dat we wel gewoon zonder corona op vakantie kunnen."

Tientallen mensen stonden vandaag in de rij bij de teststraat in Middelburg. Ook de 11-jarige Nathan heeft zich aangesloten in de rij: "Ik sta hier nu ongeveer tien minuten want ik ga morgen naar Frankrijk op vakantie. Ik heb gehoord dat het makkelijk een uur kan duren voordat je aan de beurt bent, dus ik sta hier nog wel even. Nu maar hopen dat ik geen corona heb, want dan wordt het een hele saaie vakantie in quarantaine."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vakantie Teststraat Sneltest Rijen
Deel dit artikel:

Reageren