Automobilist (20) rijdt bijna twee fietsers aan omdat lachgasballon zijn zicht belemmert

Dat lachgas gebruiken achter het stuur gevaarlijk kan zijn, heeft de politie al vaker gemeld. Maar in Middelburg maakte een 20-jarige automobilist het wel érg bont. Zijn lachgasballon was dusdanig groot dat zijn zicht belemmerd werd. Zijn rijbewijs werd meteen ingevorderd.

Tank vol lachgas in de auto - archief (foto: ANP)

De 20-jarige Middelburger slingerde gisteravond om 18.45 uur over de Stationsstraat in zijn woonplaats. Door de grote ballon voor zijn neus zag hij twee fietsers over het hoofd. Zij moesten flink in de remmen knijpen om een aanrijding te voorkomen.

Tank vol lachgas

Een agent die onderweg was naar zijn werk zag het gebeuren. Hij besloot er achteraan te gaan en de auto aan de kant te zetten. Op de Maisbaai sprak de agent de Middelburger aan op zijn rijgedrag. Daarbij zag hij een tank staan, die bleek gevuld te zijn met lachgas.

Ook tijdens het gesprek met de agent vulde de 20-jarige automobilist meerdere malen zijn ballon met behulp van de gastank. Daarbij zag de agent dat de Middelburger meerdere malen bijna het bewustzijn verloor.

Rijbewijs

Omdat de verdachte onder invloed was en gevaar veroorzaakte voor medeweggebruikers moest hij zijn rijbewijs afstaan. Een officier van justitie neemt binnenkort een beslissing over de verdere afwikkeling van de zaak.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Walcheren politie 112 lachgas
Deel dit artikel:

Reageren