Jongeren bekogelen agenten bij uit de hand gelopen huisfeest in Hulst

De politie is vannacht bekogeld met stenen door feestgangers in Hulst toen de agenten na klachten van omwonenden het feest in een woning aan de Händelstraat kwamen beëindigen. Een meisje gaf daar een feest in het huis van haar ouders, die op dat moment op vakantie waren.

De politie heeft de jongeren met de wapenstok in de hand uiteen gedreven (foto: Omroep Zeeland)

De agenten arriveerden er om 02.30 uur, nadat meerdere buurtbewoners hadden geklaagd over geluidsoverlast door geschreeuw en harde muziek. In de woning en tuin waren zo'n zestig jongeren aanwezig. Volgens de politie waren veel van hen dronken.

Baldadig

Toen de agenten een einde maakten aan het feest, ging ongeveer de helft van de jongeren braaf naar huis, maar de andere helft werd baldadig en weigerde te vertrekken. Vervolgens werd de sfeer grimmig en werden de agenten bekogeld met stenen. Daarom hebben de agenten om versterking gevraagd.

De groep jongeren verplaatste zich naar de Zoetevaart en bleef de agenten met stenen bekogelen. Na meerdere waarschuwingen kregen de agenten er genoeg van en besloten ze met de wapenstok in de hand de groep te verdrijven.

Aangehouden

Uiteindelijk werden er vijf jongeren aangehouden, voor onder meer openlijke geweldpleging, poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, baldadigheid en belediging van politiemedewerkers. Het gaat om jongens uit Hulst en Sint Jansteen van 18 tot 22 jaar. Ook het meisje dat het feestje organiseerde is een van de vijf aangehouden verdachten.

Alle verdachten hebben de nacht doorgebracht in een politiecel en worden vandaag gehoord. De politie heeft ook de ouders van het meisje dat het feest had georganiseerd ingeseind. Zij zijn meteen teruggereisd.

'Onacceptabel'

De politie neemt de zaak hoog op. "Het is onacceptabel dat er geweld gebruikt wordt tegen politiemensen en andere medewerkers met een publieke taak. Elk incident is er een teveel", laat de politie weten. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Deel dit artikel:

Reageren