Boehlé verliest in finale van eredivisietoernooi in Zaanstad

Het is Dirk Boehlé zondag niet gelukt de derde zege te boeken in de Eredivisie Beachvolleybal. De uit Hulst afkomstige beachvolleyballer verloor met zijn partner Mart van Werkhoven in drie sets van het duo Leon Luini en Thijs Nijeboer.

Beachvolleyballer Dirk Boehlé in actie tijdens het NK Beachvolleybal (foto: Pim Waslander/Sportworx)

Tot aan de finale verloor Boehlé met zijn partner Mart van Werkhoven geen set. In de finale was dat wel het geval. De eerste set ging met een minimaal verschil verloren: 19-21.

In de tweede set ging het beter voor Boehlé/Van Werkhoven. Die laatste zorgde met een ace voor het beslissende punt: 21-16. Vervolgens ging het halverwege de beslissende derde set mis toen Nijeboer en Luini een voorsprong pakten van vijf punten. Die achterstand kwam het tweetal niet meer te boven: 10-15.

Na vier wedstrijden in het eredivisieseizoen heeft Boehlé nu drie keer de finale gehaald. Twee keer werd die finale ook gewonnen. Alleen op de eerste speeldag in Zutphen werd de finale niet behaald. Toen werden Boehlé en Van Werkhoven derde. Volgende week reist het beachvolleybalcircus af naar Tilburg voor de vijfde speelronde.

Meer over dit onderwerp:
Hulst Dirk Boehlé beachvolleybal Eredivisie
Deel dit artikel:

Reageren