Anne Terpstra eindigt op plek vijf in olympische mountainbikewedstrijd

Anne Terpstra is op de vijfde plek geëindigd tijdens de mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen. De uit Zierikzee afkomstige Terpstra was niet opgewassen tegen de Zwitserse dominantie die alle podiumplaatsen opeiste in Tokio.

Anne Terpstra in actie op het mountainbikeparcours in Tokio (foto: ANP)

Terpstra mocht starten vanaf de eerste rij. In de eerste meters van de wedstrijd had ze niet de beste start en vond ze zich na de startronde terug op de tiende plek. Doordat het flink geregend heeft in Tokio lag het parcours er een stuk zwaarder bij dan maandag toen Milan Vader uit Middelburg bij de mannenwedstrijd een tiende plek veroverde. Door de pittige omstandigheden was het aantal rondes dat de dames moesten rijden met een ronde ingekort.

Maar in de eerste twee ronden herpakte Terpstra zich en reed ze naar een plek in de top-vijf. Op dertig seconden van de Zwitserse Jolanda Neff, die van het begin af aan op kop van de wedstrijd reed. Samen met landgenote Anne Tauber maakte Terpstra daarna lange tijd jacht op de voorste deelnemers.

Medaillekansen weg

In ronde vier leek de kans voor Terpstra op een medaille weg toen ze op plek acht reed. Met veertig seconden achterstand op plek drie. In Rio de Janeiro, waar de Zierikzeese debuteerde, werd ze vijftiende. In het slot van de wedstrijd wist Terpstra wel nog een aantal plekken te stijgen en eindigde ze op de vijfde plek.

De Zwitserse ploeg die aan de start verscheen met drie rijdsters was vandaag superieur door alle drie de medailles te winnen. Goud was er voor Neff, het zilver ging naar Linda Indergand en Sina Frei pakte brons.

Deel dit artikel:

Reageren