Ook in hoger beroep celstraf geëist voor relatie met minderjarig schoonzusje

Tegen een 34-jarige man uit Zaamslag is ook in hoger beroep een gevangenisstraf geëist voor seksueel contact met zijn destijds minderjarige schoonzus. De advocaat-generaal eiste vandaag bij het gerechtshof in Den Bosch 36 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk.

Vrouwe Justitia (foto: ANP)

De man werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot 36 maanden celstraf, waarvan 6 voorwaardelijk. In het hoger beroep is dezelfde straf tegen hem geëist, met een proeftijd van 2 jaar. Als bijzondere voorwaarde wil de advocaat-generaal een contactverbod met het slachtoffer en toezicht door reclassering.

De man uit Zaamslag had als 27-jarige een relatie met zijn schoonzusje van 15. Dat kwam hem te staan op een veroordeling voor verkrachting en ontucht met een minderjarige. Volgens de rechtbank bracht hij het meisje in een zodanig afhankelijke positie dat ze geen 'nee' meer kon zeggen. Ze was jong, kwetsbaar en onzeker. En doodsbang dat hun geheim uit zou komen.

Veroordeling vanwege verkrachting

De rechtbank vond dat eerder reden voor een veroordeling vanwege verkrachting. De advocaat-generaal ging daar vandaag in mee. De man wordt ook in hoger beroep beschuldigd van verkrachting, en het seksueel contact met een minderjarige.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren