Culturele instellingen trekken tijdelijk in leegstaande winkels in Goes

Culturele instellingen kunnen zich gaan presenteren in leegstaande winkelpanden in de binnenstad van Goes. Het gaat om een proef die loopt van september tot en met januari volgend jaar.

Het gaat om instellingen die subsidie krijgen van de gemeente (archieffoto) (foto: Omroep Zeeland)

Wethouder Cees Pille licht toe dat het om instellingen gaat die subsidie krijgen van de gemeente. "Je moet dan denken aan de bibliotheek, de muziekschool, 't Beest, theater De Mythe, maar ook Historisch Museum De Bevelanden."

Drie winkelpanden

Voorlopig gaat het om drie winkelpanden in de binnenstad, die de eigenaren voor deze proef ter beschikking stellen. De gemeente neemt daarnaast het facilitaire deel voor haar rekening. Pille sluit niet uit dat het project wordt uitgebreid. "Eigenaren moeten natuurlijk mee willen werken en de ruimte moet geschikt zijn. Maar we zijn ook afhankelijk van de culturele instellingen zelf. Zij zullen een medewerker of een vrijwilliger beschikbaar moeten hebben die in het pand aanwezig kan zijn." De instellingen kunnen zelf bepalen hoe ze invulling gaan geven aan het project.

Gemeente geeft ook huurkorting

Bedrijven en instellingen die grond in erfpacht hebben of een pand huren van de gemeente, kunnen daarnaast in aanmerking komen voor vijventwintig procent huurkorting. Ze moeten vorig jaar dan wel fors minder omzet hebben gedraaid. De gemeente neemt de maatregel vanwege de coronacrisis.

Het gaat om zowel commerciële bedrijven als om maatschappelijke instellingen. De korting geldt voor de huur van vorig jaar. Er is wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo gaat het hier uitsluitend om bedrijven en instellingen die geen subsidie van de gemeente krijgen.

Meer over dit onderwerp:
goes
Deel dit artikel:

Reageren