Julius Bliek probeert via spelersvakbondsteam een nieuwe club te vinden

Julius Bliek probeert deze zomer via het VVCS een contract af te dwingen bij een profclub. De verdediger uit Burgh-Haamstede speelde afgelopen dagen al in het team van de vakbond voor voetballers tegen Jong Ajax en Fortuna Sittard.

Julius Bliek hier nog in actie voor FC Dordrecht (foto: Orange Pictures)

Vorig seizoen kwam Bliek uit voor FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelde dat jaar 26 officiële duels, maar dat bleek niet genoeg voor een contractverlenging. Eerder deze zomer deed Bliek ook al mee bij het Schouws Elftal dat een oefenwedstrijd speelde tegen Lokomotiv Zagreb. Daar liet Bliek al weten dat hij een nieuwe club zocht.

Afgelopen zaterdag speelde Team VVCS met 1-1 gelijk tegen Jong Ajax. Dinsdagavond was het een thuiswedstrijd voor Bliek. Op het terrein van FC De Westhoek ging de wedstrijd tegen Fortuna Sittard met 4-1 verloren. "Het was een leuke wedstrijd, best een hoog niveau. Totdat er stortbuien kwamen", zegt Bliek.

Daarna werd het veld nogal zompig en werd het lastiger om te voetballen. "De bedoeling bij het VVCS is dat iedereen tot hetzelfde aantal minuten komt. Ik had de eerste helft gespeeld, maar de trainer wilde toch dat ik nog even inviel in de tweede helft."

Bliek verwacht dat er deze zomer nog meer wedstrijden worden gespeeld door het team van VVCS. "Er zijn nog wel een aantal duels gepland, maar die moeten nog bevestigd worden. We trainen door en ik blijf bij het team totdat ik een club heb gevonden."

Volgens Bliek is er vanuit een aantal voetbalclubs wel interesse in hem, maar die clubs zijn nog niet concreet.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Burgh-Haamstede Julius Bliek VVCS
Deel dit artikel:

Reageren