Van haute cuisine naar granola, Sam uit Goes gooide het roer om

Van sterrenrestaurants in heel Europa naar zijn eigen keuken in Goes. Het was een grote stap voor chef-kok Sam Hoondert uit Goes. In z'n keuken maakt hij meerdere keren per week verse granola, vooral voor sporters en andere mensen die bewust met hun gezondheid bezig zijn.

Oud Sluis van Sergio Herman, Inter Scaldes in Kruiningen van Jannis Brevet en Lasarte in Barcelona zijn een paar restaurants met drie Michelinsterren waar Hoondert heeft gewerkt. Een paar jaar geleden besloot hij het roer om te gooien: "Nadat ik zes maanden op Curaçao had gewerkt besloot ik het anders te gaan doen. Een versnelling lager dan in de sterrenzaken, maar ik wilde nog wel worden uitgedaagd."

Eigen granola ontwikkeld

Die uitdaging vond hij in granola. Een populair gerecht dat mensen meestal als ontbijt eten. "Ik vond het interessant om er iets mee te doen. Toen corona kwam heb ik besloten mijn eigen verse granola te ontwikkelen. Dat gaat boven verwachting en ik heb er nu al ruim tweeduizend zakken van verkocht."

Granola is een mengsel van onder andere granen, zaden, pitten en gedroogd fruit dat vaak met yoghurt wordt gegeten. Het wordt in dezelfde ontbijtfamilie geplaatst als muesli.

Granola onderscheidt zich van de rest van zijn ontbijtfamilie doordat het geroosterd wordt in de oven met onder andere olie en honing.

Granola is iets dat veel gekocht wordt door mensen met een actieve levensstijl. En daar past zijn granola perfect bij, zegt Hoondert: "Mijn granola is suikervrij. Ik merk ook dat het afgelopen jaar meer mensen gezondheid belangrijker zijn gaan vinden. Dan past dit er perfect bij."

Die actieve levensstijl heeft Sam Hoondert zelf ook. Mede dankzij zijn bakfiets. "Ik bezorg bestellingen in Goes en omgeving op mijn bakfiets. Dat is een stuk duurzamer dan met de auto en ik kom zelf ook aan mijn beweging. Klanten reageren er ook vaak positief op."

Oranje leeuwinnen

Actieve klanten heeft Hoondert ook. Zo zijn er verschillende profwielrenners die met zijn granola ontbijten en ook het Nederlandse damesvoetbalteam heeft het op tafel staan. "Toen ik die bestelling kreeg ging ik wel door het dak. Dat is heel gaaf natuurlijk. Al denk ik niet dat het aan mij te danken zal zijn mochten ze straks Olympisch kampioen worden, haha."

Meer over dit onderwerp:
Goes bakfiets granola chef
Deel dit artikel:

Reageren