Beachboom wacht niet op besluit kabinet en zet streep door editie van dit jaar

Festival Beachboom op de Brouwersdam gaat dit jaar weer niet door. Organisator Jeroen Botty hoopte eerder duidelijkheid van de overheid te krijgen over de eendaagse festivals. Die duidelijkheid kwam er niet en daarom heeft de organisatie zelf de knoop doorgehakt en zet een streep door het festival dat dit jaar op 14 augustus gehouden zou worden.

Beachboom in 2014 (foto: Beachboom)

Begin deze week viel het kabinetsbesluit om meerdaagse festivals met overnachtingen niet door te laten gaan. Voor organisatoren van eendaagse festivals is er nog wel hoop: op maandag 2 augustus laat het kabinet weten of die evenementen wel door kunnen gaan.

Maar dat betekent ook dat die organisatoren langer in onzekerheid blijven. En zolang kan Beachboom niet wachten, omdat er nu allerlei besluiten moeten worden gemaakt, zegt Botty. Als besloten wordt dat eendaagse festivals wel door mogen gaan, weet de organisatie ook niet welke voorwaarden dan gelden.

De mensen achter Beachboom hebben alles op een rijtje gezet en kwamen tot de conclusie dat het een te groot risico is om tot maandag te wachten op duidelijkheid. "Als festival heb je met allerlei partijen te maken die allemaal duidelijkheid willen", zegt Botty. "We moesten dus een knoop doorhakken."

Meer over dit onderwerp:
Brouwersdam Beachboom
Deel dit artikel:

Reageren