Twee Zeeuwen in selectie Europees kampioenschap dressuur

Jasmien de Koeyer uit Sint Jansteen en Devenda Dijkstra uit Vlissingen zijn geselecteerd voor het Europees kampioenschap dressuur voor ruiters onder de 25 in het Duitse Hagen. Bondscoach Monique Peutsz heeft vandaag haar definitieve selectie bekendgemaakt.
Jasmien de Koeyer en Devenda Dijkstra
Jasmien de Koeyer en Devenda Dijkstra © Dirk Caremans / Esmee van Geijtenbeek
Behalve De Koeyer en Dijkstra, maken Jessica Poelman uit Aalsmeer en Febe van Zwambagt uit Bergharen deel uit van de selectie. De bondscoach zegt blij te zijn dat ze met De Koeyer en Van Zwambagt twee ervaren amazones in het team heeft. Poelman en Dijkstra zijn twee nieuwkomers in de selectie.

Begin september trainingskamp

"Deze meiden zijn op de goede manier bezig met de sport. Ik hoop met dit team te kunnen laten zien wat fijn en mooi paardrijden is", aldus Peutsz. Het team gaat begin september op trainingskamp.
Voor De Koeyer (24) is het de derde keer dat ze geselecteerd is voor het EK. Vorige maand slaagde ze erin haar eerste Nederlands kampioenschap te winnen in de U25-categorie met haar paard Esperanza. De zilveren medaille was er voor Dijkstra met haar paard Hero. Beide dames komen op dezelfde paarden in actie op het Europees kampioenschap.