Zeeuwse motoragent zwaargewond na frontale botsing net over de grens in België

Een Zeeuwse motoragent is net over de grens in België zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een Belgische automobilist. Het ongeluk gebeurde rond 21.40 uur op de N403 tussen Sint-Niklaas en Hulst, bij de discotheek Lakehouse in Stekene.

Volgens een getuige kwam de agent aanrijden, zonder sirene en zwaailichten, vanuit Kapellebrug in Zeeland. De agent botste op een witte Porsche die linksaf wilde slaan naar het parkeerterrein van de discotheek.

Van zijn motor geslingerd

De Belgische krant Het Nieuwsblad meldt dat de bestuurder van de Porsche uit het Belgische Sint-Gillis-Waas de motoragent door nog onbekende oorzaak over het hoofd zag, waardoor de agent frontaal werd aangereden. Door de klap werd hij van zijn motor geslingerd. Hij kwam terecht tegen een geparkeerde wagen.

De Vlaamse recherche doet onderzoek naar het ongeluk waarbij de Nederlandse motoragent zwaargewond raakte (foto: HV Zeeland)

De agent raakte zwaargewond en verkeerde gisteravond in levensgevaar, schrijft Het Nieuwsblad. De Vlaamse recherche doet onderzoek naar de aanrijding. Het is niet bekend wat de huidige toestand van de motoragent is.

Gezamenlijke controle

Bij de grens met België werd gisteravond gecontroleerd op hardrijden, alcohol en drugs. Bij die gezamenlijk controle samen met de Vlaamse collega's van Waasland-Noord was ook de Zeeuwse agent betrokken. Waarom hij bij de discotheek bij Stekene reed is nog onduidelijk.

Reageren