Zeeuwse Evelien voelt zich bevoorrecht in haar Oostenrijkse vakantiedorp

Ook in Oostenrijk wil de zomer maar niet écht doorbreken. "Het weer is een beetje kwakkelend: de ene dag mooi, de andere dag minder", vertelt onze Zeeuw in Oostenrijk Evelien Thielen. Niet altijd makkelijk en zeker niet als je 8-jarige dochter maar liefst negen weken schoolvakantie heeft. Want hoe hou je ze bezig?
Zeeuw in het buitenland Evelien
Af en toe brengt Evelien haar dochter naar oma om zelf met haar e-bike door de bergen te fietsen. © Omroep Zeeland
Evelien probeert met haar dochter zoveel mogelijk de bergen in te trekken. "We hebben een kaart voor de baan, we kunnen elke baan op die we willen en hoeven niet naar boven te lopen." Eenmaal boven vind je bijvoorbeeld avonturenspeelplaatsen. "Dan kan je een hele route maken voor kinderen en kunnen ze allerlei leuke dingen doen."
Evelien over haar vakantieplannen in Oostenrijk
Of ze gaan naar een bergmeer. "Lekker zwemmen, als het mooi weer is. Het is mineraalwater, dat blijf ik mooi vinden", verzucht Evelien. Ze woont inmiddels al elf jaar in Oostenrijk, maar heeft nog regelmatig een vakantiegevoel in Ehrwald. "Het is ook echt een toeristendorp", zegt ze. "Als ik de bergen inga, voel ik me bevoorrecht dat ik net als al die andere vakantiegangers hier kan wandelen."
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont en vertelt over de dingen die hij of zij daar beleeft. Evelien Thielen is tien jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.