Het Arsenaal in Vlissingen gaat dicht en wordt boutique hotel

Het Arsenaal in Vlissingen gaat dicht. Het piratenpark en zeeaquarium worden omgetoverd tot boutique hotel met vijftig kamers. Roggen aaien, een ritje in de scheepssimulator of leren hoe piraten vroeger leefden is er vanaf 1 oktober niet meer bij.

Wat er met de Arsenaaltoren gaat gebeuren is nog niet duidelijk. (foto: Ria Brasser)

Wel kan je - als de bouw meezit - vanaf voorjaar 2023 een hotelkamer boeken of een drankje drinken in het hotel. Voor het zover is, moet er nog flink verbouwd worden. Daarbij behoudt het gebouw zijn historisch karakter, zegt directeur Monique van Velzen. "In de nieuwe invulling blijven alle oude delen behouden en worden verder belicht."

AVV Vastgoed baat het maritiem attractiecentrum sinds eind 2017 uit, nadat het het pand jarenlang verhuurde. Om het overeind te houden, moesten de verouderde attracties "serieus vernieuwd worden", zegt Van Velzen. "En daarbij is dat voor onze onderneming ook niet de core business."

Nog een plekje voor de dieren gezocht

Het vastgoedbedrijf hoopt begin volgend jaar te starten met de verbouwing naar hotel. Als alles goed verloopt, kan het hotel in het voorjaar van 2023 open. Voor de dieren uit het aquarium wordt nog een bestemming gezocht. "Daar zijn we mee bezig", zegt Van Velzen. "Als er geïnteresseerden zijn kunnen die zich melden. Dat willen we goed verzorgen."

Wat er met de Arsenaaltoren gaat gebeuren, is nog niet bekend. De amusementshal De Carrousel en het Arsenaaltheater zijn niet van het vastgoedbedrijf.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen Arsenaal
Deel dit artikel:

Reageren