Een beetje meer toerisme in Dreischor mag best

'Dreischor, het mooiste ringdorp.' Met die slogan probeert een werkgroep van enthousiastelingen het Schouwse dorp onder de aandacht van het publiek te brengen. De werkgroep heeft nu een boekje uitgebracht over de bezienswaardigheden en de bedrijven van Dreischor.

Het promotieboekje over Dreischor wordt in een oplage van 3000 exemplaren verspreid (foto: Omroep Zeeland)

Het wordt in een oplage van 3.000 exemplaren verspreid via de organisaties die erin staan vermeld. "Dan moet je denken aan het landbouwmuseum, de kerk, de molen, de wijnhoeve en de bedrijven van Dreischor," zegt Ria Geluk van de werkgroep. "In het boekje vind je de informatie die je als toerist zoekt."

Een miljoen euro

Schouwen-Duiveland kent een stichting Eilandmarketing waar de gemeente de komende jaren een miljoen euro instopt. Geluk denk dat de promotie van Dreischor en het werk van de stichting elkaar niet bijten. "Zij richten zich op heel Schouwen-Duiveland en niet enkel op Dreischor. Bovendien, zij moeten nog beginnen en wij wilden daar niet op wachten."

In het promotieboekje staat informatie over de attracties van Dreischor zoals de molen (foto: Omroep Zeeland)

Geluk gaat er niet van uit dat de Dreischorpromotie zo succesvol blijkt dat het dorp een heus toeristenoord wordt. "Dat is ook niet de bedoeling. Wij hebben met elkaar gezegd dat Dreischor een parel is om te bezoeken en dat een beetje meer toerisme wel mag."

De werkgroep plaatste eind vorig jaar welkomstborden langs toegangswegen naar Dreischor. Inmiddels wordt ook de laatste hand gelegd aan een website. De leden van de werkgroep stappen binnenkort naar de notaris om een stichting op te richten, zodat ze subsidies kunnen aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente.

Meer over dit onderwerp:
promotie Dreischor
Deel dit artikel:

Reageren