Sluis wil eigen testlocatie voor vakantiegangers

Het grote aantal toeristen in West-Zeeuws-Vlaanderen rechtvaardigt een eigen testlocatie voor vakantiegangers in de gemeente Sluis. Dat vindt de gemeente, die dan ook met de GGD in overleg is of inwoners en toeristen zich mogelijk toch in de buurt kunnen laten testen voor hun reis.

De gemeente Sluis wil graag een eigen testlocatie voor vakantiegangers. (foto: Pit Spielmann/ANP)

Veel Duitse toeristen stonden deze week in Terneuzen aan een gesloten deur. De testlocatie van MCD Medical bleek niet te bestaan. Ook de andere locaties van MCD Medical, die vorige week nog op de website genoemd werden in Oostburg en Sas van Gent, zijn inmiddels van testenvoorjereis.nl gehaald.

'We onderzoeken de mogelijkheden'

Wethouder Jack Werkman betreurt het dat toeristen zo lastig terechtkunnen in de streek. Nadat hij signalen kreeg van mensen die voor niets naar de locatie in Terneuzen waren gegaan, heeft hij maandag direct contact gehad met directeur Joke Gaemers van de GGD Zeeland.

Ik kan helaas geen testlocatie uit mijn zak toveren. "
Wethouder Jack Werkman

Volgens Werkman kan de GGD er niet zoveel aan doen, omdat het om een commerciële partij gaat. De gezondheidsorganisatie kan zelf geen PCR-testen bij buitenlandse gasten afnemen en alleen mensen met een DigiD testen. Dat is ook de verklaring van de GGD: "Buitenlanders hebben geen BSN-nummer waardoor we ze de uitslag niet op papier kunnen meegeven die ze wel nodig hebben om de grens over te gaan", zei Ilona Schinkelshoek van de GGD Zeeland gisteren.

Werkman: "Ik kan helaas geen testlocatie uit mijn zak toveren. Maar ik heb met de GGD afgesproken dat de projectleider covid alsnog gaat kijken wat er wél kan. Ik besef wel dat een eigen testlocatie niet 1-2-3 geregeld is, maar we onderzoeken in elk geval de mogelijkheden."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
gemeente Sluis coronatest testenvoorjereis
Deel dit artikel:

Reageren