Pattinama-Kerkhove komt goed voor de dag, maar stunt niet in San Jose

Tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove is in de eerste ronde van de Mubadala Silicon Valley Classic in de Verenigde Staten uitgeschakeld. Het lukte de speelster uit Zierikzee niet om te stunten tegen de nummer 44 van de wereldranglijst Magda Linette: 3-6, 3-6.

Lesley Pattinama-Kerkhove in een uiterste poging de bal te slaan (foto: ANP)

In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd. Pattinama-Kerkhove kon zich goed meten met haar Poolse tegenstandster. Bij een stand van 4-3 ging het op eigen servicebeurt mis voor de Zeeuwse. Linette verzilverde de eerste beste kans om te breken en sleepte daarna ook de set binnen: 3-6.

Pattinama-Kerkhove mocht in de tweede set beginnen met serveren, maar leverde die game direct in na een aantal dubbele fouten. Linette - op Roland Garros nog halve finaliste - won de partij vervolgens door constant te spelen en Kerkhove niet de kans te geven aan te haken: 3-6.

US Open

De speelster uit Zierikzee verblijft deze maand in de Verenigde Staten ter voorbereiding op de kwalificatie voor de US Open. Afgelopen weekend plaatste ze zich door twee keer te winnen voor de hoofdfase van de Mubadala Silicon Valley Classic, een WTA 500-toernooi in San Jose.

De komende weken speelt Kerkhove nog diverse toernooien op hardcourt om goed aan de start te kunnen verschijnen in New York.

Deel dit artikel:

Reageren