Het is officieel: Danny Blind keert terug bij het Nederlands elftal

Danny Blind uit Oost-Souburg is de nieuwe assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Samen met Henk Fräser gaat hij Louis van Gaal assisteren om het WK in Qatar te halen. Blind was al eerder werkzaam onder Van Gaal bij Oranje, die voor de derde keer bondcoach wordt.

Ook in 2014 was Danny Blind assistent onder Van Gaal (foto: ANP)

Blind was tussen 2012 en 2014 al assistent-bondscoach onder Van Gaal. Toen haalden de internationals brons op het WK in Brazilië. Daarna was hij nog een jaar de rechterhand van Guus Hiddink. In 2015 werd Blind zelf bondscoach, nadat Hiddink was ontslagen. Onder de leiding van de oud-Ajacied miste Oranje de kwalificatie voor het EK 2016 en maakte hij een slechte start in de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018, dat Nederland uiteindelijk niet haalde.

De band tussen Blind en Van Gaal gaat nog verder terug in de tijd. In de jaren 90 pakte Van Gaal met Ajax vele prijzen en was Blind zijn aanvoerder.

Louis van Gaal en Danny Blind in 1995 vóór de wedstrijd om de Wereldbeker (foto: ANP)

Door zijn aanstelling als assistent-bondscoach, maakt Blind geen deel meer uit van de raad van commissarissen van Ajax. "Wij willen de schijn van tegenstrijdig belang vermijden. Danny ook. Hij zal de komende periode zijn functie als RvC-lid bij Ajax niet kunnen uitoefenen", schrijft president-commissaris Leen Meijaard op de website van de club. Blind werd in 2018 voorgedragen als commissaris bij de club uit Amsterdam.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Danny Blind
Deel dit artikel:

Reageren