Coronarisiconiveau Zeeland daalt met twee treden naar 'zorgelijk'

Het risiconiveau in Zeeland is vandaag bijgesteld van 'zeer ernstig' naar 'zorgelijk'. Zeeland zakt daardoor twee niveaus en blijft steken op het op één na laagste risiconiveau. Samen met Drenthe is Zeeland de enige veiligheidsregio met zo'n laag risiconiveau.
Risiconiveau 4 augustus
Risiconiveau 4 augustus © Rijksoverheid
Veertien van de 25 veiligheidsregio's staan op dit moment nog op 'zeer ernstig', het hoogste risiconiveau. Negen regio's moeten het met 'ernstig' doen. Geen enkele regio in Nederland heeft het vierde en laagste label: 'waakzaam'. De overheid bepaalt het risiconiveau aan de hand van het aantal positieve testen en ziekenhuisopnames van vorige week.
Dat veertien veiligheidsregio's nog zo'n hoog niveau hebben, komt door het hoge aantal ziekenhuisopnames. Als alleen het aantal positieve testen had geteld, zou de toestand in Nederland nergens 'zeer ernstig' zijn geweest.
De overheid stelt de risiconiveaus elke woensdag vast op basis van het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames. Het hoogste van de twee cijfers geeft de doorslag. Er zijn vier niveaus. Van laag naar hoog zijn dat waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig.
De kaart wordt volgende week woensdag opnieuw uitgerekend.