Aangifte tegen eigenaar 't Hoompje: 'Er is hier sprake van opzet'

Er is aangifte gedaan tegen de eigenaar van 't Hoompje in Sluis wegens het opzettelijk verwaarlozen en vernielen van een beschermd rijksmonument. Het vervallen klooster staat al meer dan dertig jaar te verpauperen.

't Hoompje in Sluis (foto: Omroep Zeeland)

Volgens Arjen Dreigers van erfgoedvereniging Heemschut moet er een tandje worden bijgezet om de de eigenaar, een vastgoedbedrijf, in beweging te krijgen. "Het is niet een kwestie van een slecht kozijn, want wind en regen hebben al jaren vrij spel. Er is sprake van opzet om dit te laten verpauperen."

Een spoor van ellende

Eigenaar van het vastgoedbedrijf, Ronnie van de Putte, laat in heel Nederland een spoor van ellende achter. Hij koopt her en der monumentale panden op en doet er vervolgens niks mee waardoor ze helemaal verkrotten. Het is de gemeente Sluis ondanks dwangsommen, nooit gelukt om hem tot actie aan te zetten.

't Hoompje in Sluis (foto: Omroep Zeeland)

De aangifte van Heemschut staat los van het bestuurlijk traject tussen de gemeente en de eigenaar van 't Hoompje. De ene valt onder het bestuursrecht, de aangifte onder het strafrecht. De officier van justitie gaat bekijken wat ze met de aangifte gaan doen.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren