Marie-Paule had regenlaarzen aan moeten doen: 'Ik heb zo'n hekel aan natte tenen'

Marie-Paule Herman krijgt in Hongkong bakken met regen over zich heen. De afgelopen dagen zijn twee tyfoons langs de stad getrokken, die nu veel neerslag veroorzaakten. "Ik had eigenlijk m'n regenlaarzen aan moeten doen, maar ik heb open schoenen aangetrokken. En ik heb zo'n hekel aan natte tenen."

De Axelse Marie-Paule vanuit Hongkong (foto: Omroep Zeeland)

De uit Axel afkomstige Marie-Paule heeft het ook nog eens loeidruk met haar werk in het restaurant, want ook in Hongkong is het lastig om personeel te krijgen. "Ik draai daardoor extra diensten en heb mijn handen ook nog eens vol aan de administratie."

Marie-Paule werkt nu gemiddeld zo'n dertien uur per dag. Haar spaarzame vrije tijd gebruikt ze sinds kort aan sport. "Ik heb een personal trainer waarmee ik drie keer per week ga trainen. Maar ik heb zoveel spierpijn."

Bakken regen in Hongkong (foto: Omroep Zeeland)

Tijdens het gesprek in Zeeland Komt Thuis staat ze net voor een café om nog wat ontspanning te pakken. "Ik ben net klaar met werken en ga nog een drankje doen met vrienden. Maar ik hou het maar bij één glas wijn hoor."

Beluister het gesprek van Marie-Paule Herman hieronder

Marie-Paul Herman in een regenachtig Hongkong

Marie-Paule Herman komt uit Axel. Sinds ruim zeven jaar woont en werkt ze in de miljoenenstad Hongkong. Daar maakt ze voor de restaurantketen waarvoor ze werkt wijnprogramma's. Maar ook laat ze zich zien tussen de gasten, vooral om wijnadviezen te geven.

Deel dit artikel:

Reageren