Corona: opnieuw een stijging in Zeeland

Er is opnieuw een stijging in het totaalaantal nieuwe coronabesmettingen in Zeeland. Gisteren ging het cijfer al omhoog naar 57, in het laatste etmaal werden er door het RIVM officieel 67 nieuwe besmettingen geregistreerd. Er waren dit keer geen meldingen van overlijdens of ziekenhuisopnamen als gevolg van corona.

(foto: Omroep Zeeland)

Toch kan het nieuwe Zeeuwse cijfer van vandaag vertekend zijn. Het RIVM meldt erbij dat er in de afgelopen dagen een kink in de kabel is geweest. Landelijk was er een groot aantal registraties die nu pas zijn doorgegeven, maar eigenlijk eerder gemeld hadden moeten worden. Voor de zekerheid tonen we vandaag alleen de zevendagenlijnen in Zeeland en niet de dagcijfers.

Voortschrijdende week

De zevendagenlijnen geven de 'voortschrijdende week' aan in de vier Zeeuwse regio's. Omdat de de dagtotalen van zeven dagen achtereen worden opgeteld, wordt vermeden dat je naar incidentele (en wellicht foutieve) pieken of dalen kijkt. De lijnen geven daardoor een betrouwbaarder beeld van de werkelijke trend dan de dagcijfers.

Meer over dit onderwerp:
corona
Deel dit artikel:

Reageren