Lees terug: rechtszaak fataal speedbootongeluk Zoutelande

Een 35-jarige man uit Koudekerke heeft werkstraf van 240 uur tegen zich horen eisen voor het fatale speedbootongeluk in Zoutelande twee jaar geleden. Daarnaast werd een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een vaarverbod voor drie jaar geëist.

Lees ook:

De 15-jarige Mirthe uit Neer (Limburg) om het leven. De bestuurder van de speedboot wordt verdacht van dood door schuld, onvoorzichtig vaargedrag en varen onder invloed. Verslaggever Mercy Kamermans was bij de rechtszaak. Lees hier haar tweets terug:

De rechtszaak speelde in Amsterdam omdat het Functioneel Parket de zaak behandelt. Het Functioneel Parket is een specialistisch, landelijk opererend onderdeel van het Openbaar Ministerie, dat zich onder meer bezighoudt met de veiligheid op de Noordzee.

Verschillende hulpdiensten rukten uit bij het dodelijk ongeluk in juli 2019 (foto: HV Zeeland)

Het ongeluk gebeurde 23 juli 2019 ter hoogte van de Langstraat in Zoutelande. De speedboot komt in aanvaring met een rubberbootje. Mirthe, die in het rubberbootje zat, overleeft de botsing niet. Omstanders reanimeren haar, waarna ambulancemedewerkers het overnemen. Maar het meisje overlijdt aan haar verwondingen.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren