Thoolse kunstenaars houden open huis

Olieverf, keramiek, aquarellen op rijstpapier. Thoolse kunstenaars tonen zaterdag hun werk aan het publiek tijdens de open atelierroute. Ook Mieke van Alphen uit Poortvliet opent de deuren van haar atelier.

Mieke van Alphen uit Poortvliet opent haar atelier voor het publiek (foto: Omroep Zeeland)

Van Alphen is glaskunstenares. Zij maakt onder meer kleurrijke en fors uitgevallen schalen die bestaan uit van glas gemaakte blaadjes. "Vaatwasbestendig," lacht ze. "Ik weet alleen niet of ze ook echt in de vaatwasser passen."

De kunstenares uit Poortvliet werkt ook in opdracht. Zo liggen op een werktafel in haar atelier glas-in-lood-ramen die ze maakt voor het pand van een accountantskantoor.

Kleuren

Van Alphen put veel inspiratie uit glas. "Je kunt er zoveel mee. Je kunt er schilderijen van maken, het buigen en er ruimtelijk mee werken. En de kleuren zijn door het licht altijd weer anders." Ze vertelt de bezoeker graag over haar kunst en over het werken met glas.

De open atelierroute wordt deze zomer iedere eerste zaterdag van de maand gehouden. De ateliers zijn open van 11 uur tot 16:30 en de entree is gratis. Meer informatie vindt u op cultuurpleintholen.nl

Meer over dit onderwerp:
atelierroute Tholen
Deel dit artikel:

Reageren