Meerdere jongeren zwaar mishandeld op Schouwen-Duiveland

De politie onderzoekt vier geweldsincidenten waarbij meerdere jongeren zwaar zijn mishandeld op Schouwen-Duiveland. De politie vermoedt dat de groep daders elkaar kennen. Afgelopen nacht zijn op een camping twee jongeren in elkaar geslagen met botbreuken tot gevolg.
De verdachte van de steekpartij zit langer vast
De verdachte van de steekpartij zit langer vast © Politie
Het incident gebeurde op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede. Rond 00.45 uur werden twee mannen van 22 en 21 jaar uit Schouwen-Duiveland in elkaar geslagen, waarbij ze meerdere breuken in gezicht opliepen. Ze zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht.
Ook vorige week zaterdag zou dezelfde groep een 19-jarige man uit Scharendijke plotseling hebben geslagen. Rond half twee werd hij aangevallen aan het begin van de Brouwersdam. De jongeman kon ontkomen, waarna getuigen de daders hen hebben zien wegrennen. Het slachtoffer is bij een huisartsenpost aan zijn verwondingen behandeld.

Verwondingen aan hoofd

Bijna op dezelfde plek was het afgelopen woensdag weer raak. Rond half twee 's nacht werd een man van 19 uit Renesse, door zeker zes jongens in elkaar geschopt. Hij wist te ontkomen, maar liep diverse verwondingen op aan zijn hoofd.
Bijna rond hetzelfde tijdstip werd een 17-jarige Duitse jongen aangevallen. Toen hij dacht dat de dader een mes wilde pakken, rende hij weg. De twee daders gingen er daarna met zijn fiets vandoor.
Politie en justitie zijn een onderzoek gestart en heeft het vermoeden dat het om dezelfde groep daders gaat. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld. Ook is de politie op zoek naar foto's en filmpjes van de incidenten.