Geen afspraak meer nodig voor coronaprik

Vanaf maandag is het in bijna heel Zeeland niet meer nodig om een afspraak te maken om gevaccineerd te worden tegen corona. Alleen op de priklocatie in Zierikzee blijft het noodzakelijk om een afspraak te maken, meldt de GGD Zeeland. De al gemaakte afspraken blijven staan.
massa vaccinatie
In bijna heel Zeeland hoef je vanaf maandag geen afspraak meer te hebben om gevaccineerd te worden. © Omroep Zeeland
Volgens de GGD is er in Goes, Middelburg en Terneuzen voldoende ruimte om tussen de afspraken door mensen te vaccineren. Dat kan van maandag tot en met zaterdag tussen 8.00 en 16.00 uur. Mensen die binnenlopen moeten wel een geldig identiteitsbewijs bij zich hebben en kunnen ter plekke een gezondheidsverklaring invullen. Na het zetten van een eerste vaccinatie, wordt een afspraak ingepland voor een tweede vaccinatie. Alleen de dag en locatie worden dan vastgelegd, op de dag zelf kunnen mensen elk moment binnenlopen voor de prik.

Zierikzee

Ook in Zierikzee wordt het mogelijk om zonder afspraak een prik te laten zetten, maar op die locatie wijken de openingstijden af van de overige drie Zeeuwse prikcentra. De priklocatie in Zierikzee is van dinsdag 17 tot en met zaterdag 21 augustus en van maandag 23 tot en met zaterdag 28 augustus ook open voor mensen zonder afspraak.
In alle Zeeuwse priklocaties wordt het BioNTech/Pfizer-vaccin toegediend.