Drie tieners aangehouden voor reeks mishandelingen Schouwen

De politie heeft drie jongens van 14, 17 en 18 jaar oud aangehouden voor de reeks zware mishandelingen afgelopen week op Schouwen-Duiveland. Bij de geweldincidenten raakten twee mannen zwaar gewond aan hun hoofd. De 17-jarige jongen komt uit Vlaardingen, de 14-jarige en de 18-jarige komen uit Schiedam. Ze worden zaterdag verhoord.

De jongens werden meteen na de laatste mishandeling vrijdagochtend vroeg al staande gehouden. Maar omdat er toen nog te weinig bewijs was, konden agenten niet meer doen dan hun gegevens noteren. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De twee zitten vast en mogen geen contact met de buitenwereld hebben.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden twee mannen tegen hun hoofd getrapt bij een camping in Burgh-Haamstede. Zij zijn met botbreuken in hun gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Vorige week zaterdag zou dezelfde groep jonge mannen een 19-jarige man uit Scharendijke hebben geslagen aan het begin van de Brouwersdam. Afgelopen woensdag werd een 19-jarige man uit Renesse door zeker zes jongens in elkaar geslagen. Ook hij raakte gewond aan zijn hoofd. Ook een Duitse jongen werd aangevallen. De daders stalen bovendien zijn fiets.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 mishandelingen
Deel dit artikel:

Reageren