Tent vaccinatielocatie Middelburg vernield met een mes

Een tent bij de vaccinatielocatie op bedrijventerrein Mortiere in Middelburg is in de nacht van zondag op maandag vernield door een man met een mes. Hij probeerde de tent ook in brand te steken.

De tent op de vaccinatielocatie is vernield met een mes. (foto: HV Zeeland)

De man, een 61-jarige Middelburger, is aangehouden. De tent is beschadigd. Het gaat om een grote tent van ongeveer tien bij vijf meter die bij de ingang staat. "Hij heeft één zijkant helemaal vernield, door te snijden en hij heeft geprobeerd om de tent in brand te steken, maar die was brandwerend dus dat lukte niet", zegt politiewoordvoerder Alwin Don.

Verward

De verdachte werd rond half vijf betrapt door een beveiliger. Toen de politie kwam, probeerde de man te vluchten. Politieagenten zagen hem fietsen en hebben hem aangehouden. Hij zit inmiddels vast. Volgens de politie maakte de man een verwarde indruk.

Studio A58 is één van de vier plekken in Zeeland waar mensen een coronavaccinatie kunnen halen. De GGD laat weten dat de vaccinaties die voor vandaag in Middelburg gepland staan, gewoon door kunnen gaan.

De coronapandemie maakt de gevoelens los. Een paar weken geleden werden langs de N57 tussen Middelburg en Burgh-Haamstede tientallen verkeersborden beklad uit protest tegen coronavaccinaties.

Tent vaccinatielocatie Middelburg vernield met een mes (foto: HV Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
112 corona
Deel dit artikel:

Reageren