Vierde coronagolf houdt nog aan in Zeeland

De vierde coronagolf is niet meer zo hoog als drie weken geleden, maar houdt in Zeeland nog steeds aan. Dat is te zien aan de coronacurve vanaf het begin van de pandemie. In de voorlaatste week kwam de teller van nieuwe besmettingen nog tot 385, maar in de laatste week is die met slechts twaalf gezakt, naar 373.

(foto: ANP)

Onderstaande grafiek is gemaakt op basis van de coronacijfers die het RIVM dagelijks online zet. Er zijn weekcijfers van gemaakt waarbij de weken steeds gerekend worden vanaf maandag tot en met zondag.

Golftelling

In de grafiek ook de golftelling meegenomen zoals die landelijk wordt gehanteerd. Daarom zijn we nu pas toen aan de vierde golf, ook al lijkt het in de Zeeuwse situatie alsof de tweede golf uit twee afzonderlijke golven bestaat.

Verhoudingsgewijs is de vierde golf op Schouwen-Duiveland sterker dan in andere delen van Zeeland. Qua hoogte doet hij niet veel onder voor de voorgaande golven op het eiland.

Toename in laatste week

Terwijl de rest van Zeeland in de laatste week op een kleine daling uitkomt, laat de Schouwse weekcurve een toenam zien: van 47 nieuwe besmettingen naar 72.

Meer over dit onderwerp:
RIVM corona
Deel dit artikel:

Reageren