Vijf extra slachtoffers geweld Schouwen melden zich bij politie

Vijf nieuwe slachtoffers van geweld op Schouwen-Duiveland hebben zich gemeld bij de politie in Barneveld, Goes, Renkum, Roermond en Valkenswaard. Vier van hen zijn afgelopen week mishandeld, de vijfde is beroofd van zijn fiets. De politie onderzoekt op welke manier deze mishandelingen te maken hebben met de geweldsincidenten van afgelopen week op Schouwen-Duiveland.
politie_politiebus_instappen_agent
De politie heeft een 16-jarige jongen uit Abbenbroek aangehouden op de camping © Omroep Zeeland
Vrijdag werden drie jongens van 14, 17 en 18 jaar oud aangehouden voor een reeks zware mishandelingen. Bij de geweldincidenten raakten twee mannen zwaar gewond aan hun hoofd. De 17-jarige jongen komt uit Vlaardingen, de 14-jarige en de 18-jarige komen uit Schiedam. Ze werden zaterdag verhoord.

Aanhouding voor beroving van fiets

Vanmorgen is op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede een jongen van zestien aangehouden voor de beroving van de fiets. De jongen komt uit Abbenbroek, hij was op vakantie op de camping. Hij zou afgelopen woensdag op de Rampweg in Renesse de fiets hebben gestolen van een zeventienjarige jongen uit Duitsland. Onderzocht wordt of hij ook bij het andere geweld betrokken was. De drie jongeren die vrijdag zijn aangehouden, worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Ook afgelopen nacht zijn vijf jongeren aangehouden voor een geweldsincident in Renesse. Een 17-jarige jongen uit Dordrecht werd hierbij door een groep in elkaar geslagen. De verdachten werden al snel aangehouden. Het zijn jongeren van 16 tot en met 21 jaar uit Kaatsheuvel, Spijkenisse, Zevenbergen en Zierikzee.

Meer overleg

Naar aanleiding van het geweld heeft de burgemeester het overleg met politie en justitie opgeschaald.