Kat met briefje in halsband gevonden: 'Mijn baasje wil me niet meer'

In de Piet Heinstraat in Middelburg is bij mensen voor de deur een kat gevonden met één pootje door haar halsband. Toen de bewoners de kat te hulp schoten en het riempje losmaakten, kwam er een briefje tevoorschijn met daarop de tekst: "Mijn baasje wil me niet meer."

De kat met het gevonden briefje (foto: Stichting Dierenwelzijn Walcheren)

De Stichting Dierenwelzijn Walcheren kreeg zondagavond een melding binnen over de kat. De vrijwilligers van de stichting kunnen niet geloven dat het baasje van de kat het briefje zelf heeft geplaatst en plaatsen daarom een oproep op Facebook. Zij hopen dat iemand de kat, een grijze Scottisch Fold, herkent en weet wie het baasje is.

De kat is niet gechipt, waardoor het moeilijker is de eigenaar te achterhalen. Volgens de stichting is het nog niet mogelijk de kat te adopteren. "Iedereen lijkt haar te adopteren. Wij worden platgebeld en het asiel ook."

De eigenaar heeft nog twee weken de tijd om weer herenigd te worden met de kat. Gevraagd wordt daarom om niet het asiel te bellen. Als de eigenaar zich niet binnen twee weken meldt, komt de kat waarschijnlijk wel in het dierenasiel terecht.

Deel dit artikel:

Reageren