Milan Vader zegt af voor EK mountainbike

Milan Vader doet niet mee aan het Europees kampioenschap mountainbike, dat komend weekend in Servië wordt gehouden. De Middelburger wil zich goed kunnen voorbereiden op het wereldkampioenschap in het Italiaanse Val di Sole, waar Vader eind augustus aan de start staat.

Mountainbiker Milan Vader uit Middelburg in actie (foto: ANP)

De 25-jarige Vader kiest hiermee voor meer rust en extra trainingsuren in een drukke periode. Eind juli maakte hij de reis naar Tokio, waar de mountainbiker tiende werd op de Olympische Spelen. Woensdag vertrekt hij naar Livigno, in de buurt van het WK-parcours, om zich optimaal voor te bereiden op die wedstrijd.

Een week na het wereldkampioenschap doet hij mee aan de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Lenzerheide, waarna hij het NK rijdt in Sittard. Al snel daarna stapt hij het vliegtuig in: drie dagen na het NK staat immers de laatste wedstrijd van het wereldbekerseizoen op de planning in de Verenigde Staten.

Landgenoten

Omdat ook Mathieu van der Poel niet naar het EK in Servië gaat, is David Nordemann de enige landgenoot die bij de mannen aan de start staat.

Anne Terpstra uit Zierikzee moet door het ontbreken van Vader bij de vrouwen de Zeeuwse eer hoog houden.

Meer over dit onderwerp:
mountainbike milanvader ekmountainbike
Deel dit artikel:

Reageren