Eend slikt vishaak in en sterft uiteindelijk: 'Wat een kwelling moet dat zijn geweest voor het arme dier'

Een eend in Yerseke is ingeslapen nadat het dier een vishaak had ingeslikt. Een jonge visser kon niet voorkomen dat de eend op het aas afkwam en het met de haak opat. Toen medewerkers van de dierenambulance arriveerden om zich over de eend te ontfermen bungelde er alleen nog een stuk visdraad uit de snavel.

Het visdraad bungelde uit de snavel van de eend (foto: Dierenambulance Zeeland)

"Op de aangegeven locatie staat een jongen met een eend in zijn armen. In eerste instantie denken we nog dat hij het dier heeft gered, maar dat blijkt niet het geval. Hij heeft het zelf veroorzaakt tijdens het vissen", meldt de Dierenambulance Zeeland op Facebook. "Wat een kwelling moet dat zijn voor het arme dier."

Haak niet meer te vinden

"Snel nemen we de eend, met nog een stuk visdraad uit haar bek, van hem over. Bij de vogelopvang kunnen ze de haak niet meer vinden, zo diep zit deze al. Dat wordt werk voor de dierenarts", aldus de dierenambulance.

Op de röntgenfoto werd duidelijk dat de vishaak niet meer weggehaald kon worden (foto: Dierenambulance)

Bij de dierenarts werd een röntgenfoto gemaakt waarop te zien was dat de vishaak te diep zat om te kunnen verwijderen. "In overleg, én met een naar gevoel, besluiten we het dier niet langer te laten lijden. We hopen nu maar dat de jonge visser zich eens achter de oren gaat krabben en een andere (diervriendelijke) hobby zoekt."

Dikke rekening

De medewerkers van de dierenambulance zijn wel blij dat er snel gebeld is, zodat de eend niet lang hoefde te lijden. Manon Stokvis van de dierenambulance zegt dat mensen vaak geen idee hebben hoeveel kosten er nog gemaakt worden. "Wij krijgen een dikke rekening, voor het bezoek aan de dierenarts en de foto die gemaakt moet worden."

Het is een week geleden dat de eend de vishaak inslikte, de dierenambulance besloot dit later te melden op Facebook.

Meer over dit onderwerp:
dierenambulance
Deel dit artikel:

Reageren