Zeeuwse Adrienne moest vandaag bewijzen dat ze nog leeft

Het was vandaag een bijzondere dag voor Adrienne, want ze moest aan de Australische overheid bewijzen dat ze nog altijd in het land is. Dat is gelukt, maar ze stuitte tijdens het onderzoek op nog meer willekeurige vragen.
Adrienne Zeeuw in het Buitenland Australië ZIB
Adrienne vanuit Australië © Omroep Zeeland
"We hebben vandaag censusdag", zegt Adrienne. "Dat wordt één keer in de vijf jaar gedaan en dan krijg je als inwoner allerlei demografische vragen voorgeschoteld." Aan de van oorsprong Kortgeense werd gevraagd of ze nog in Australië woont en wie er allemaal bij haar wonen. Maar de vragen gingen ook over andere zaken. "Of ik in het leger had gezeten of dat ik vrijwilligerswerk doe. Het was een beetje willekeurig."
De hoofdreden van het onderzoek is volgens Adrienne de telling van het aantal mensen in Australië. "In Nederland schrijf je je in bij een gemeente, maar hier doe je dat niet. Australiërs zijn een stuk meer nomadisch ingesteld. Volgend jaar komen de uitslagen en dan weten we hoeveel mensen er er bijvoorbeeld in West-Australië wonen."
Luister hier het gesprek met Adrienne terug
Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.