Goedemorgen! Aangespoelde dode eenden, vakantiehuisjes en nieuwe klus De Nooijer

Goedemorgen! Meer dan tweehonderd dode bergeenden aangespoeld op Zeeuwse stranden. In Nieuwvliet zijn al meer dan honderd vakantiehuisjes verkocht die nog gebouwd moeten worden en voetbaltrainer Gérard de Nooijer bereidt zich voor op een nieuw seizoen als jeugdtrainer in China.
Goedemorgen! 'Gewoon naar school' en noodkreet speeltuinen
Op eendenkooiexcursie, vakantiehuisjes en nieuwe klus De Nooijer © Adrie Gideonse
Op stranden in de gemeente Vlissingen en Veere zijn de afgelopen dagen meer dan tweehonderd dode bergeenden aangespoeld. Het is niet duidelijk waaraan de vogels zijn overleden. De oorzaak hiervan wordt momenteel onderzocht.

Verkochte vakantiehuisjes

De bouw van het park moet nog beginnen, maar bijna alle 124 vakantiehuizen op het Dormio Resort Nieuwvliet-Bad zijn al verkocht. Een tweede woning aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust is immens populair. Het nieuwe park, waarvan de bouw na de bouwvak start, ligt tussen de Lampsinsdijk, de Sint Bavodijk en de Nooddijk, omgeven door campings en andere parken in Nieuwvliet-Bad.
Dormio Nieuwvliet
Artist impressie van het nieuwe vakantiepark in Nieuwvliet-Bad. © Dormio Group
Gérard de Nooijer kiest opnieuw voor een trainersavontuur in China. De Oost-Souburger wilde graag weer op eigen benen staan en gaat dat doen als jeugdtrainer van het Chinese Zhengzhou. Toch is het niet helemaal uitgesloten dat we De Nooijer dit seizoen alsnog langs de lijn zien in Nederland. "In mijn contract is een clausule opgenomen."

Start muziekfestival

Vandaag begint in Zeeuws Vlaanderen het Scaldis Kamer Muziek Festival. Er is operamuziek in Axel, aanstormend talent in het café in Emmadorp en een wereldpremière in Kloosterzande. Het wordt de achtste editie van het muziekfestijn.
Rijpe appels in Wolphaartsdijk
Een boomgaard waar de appels rijp zijn in Wolphaartsdijk © Annelies Meerbach-Kik

Weer

Een hogedrukgebied boven Duitsland zorgt vandaag en donderdag voor veel
zon met wat hoge bewolking en enkele stapelwolken. Er staat vandaag een
zwakke tot matige wind uit zuidwest tot west, de maximumtemperatuur is
ongeveer 21 graden aan zee, landinwaarts wordt het 23 of 24 graden.