Goedemorgen! Oppassen vandaag, muziek op het water en spannende dag voor festivals

Goedemorgen Zeeland! Misschien heb je er nog niet bij stilgestaan toen je vanochtend uit bed stapte: het is vandaag vrijdag de dertiende. Oppassen dus voor overstekende zwarte katten en niet onder ladders doorlopen. Misschien neem je het risico wel helemaal niet en blijf je in bed liggen, of ben je niet zo bijgelovig?

Organisatoren van festivals met meer dan 750 bezoekers hopen niet op een ongeluksdag. Het kabinet neemt een besluit over het doorgaan van festivals ná 1 september. De organisatie van bijvoorbeeld festival Hrieps zal vanavond gespannen voor de tv zitten. Vanavond komen zij dan waarschijnlijk te weten of het festival op zaterdag 18 september door kan gaan.

Gisteren werd al wel duidelijk dat het kabinet ernaar streeft dat universiteiten en hogescholen aan het begin van het volgende collegejaar open kunnen zonder 1,5 meter afstand te houden.

Wie op het Grevelingenmeer vaart, zou zomaar getrakteerd kunnen worden op een live concert vanaf een boot. De band Makelove gebruikt een zeilboot als podium geeft optredens op het water.

Concert vanaf de zeilboot (foto: Omroep Zeeland)

Een scooterrijder heeft gistermiddag op een strandovergang meerdere mensen aangereden. Toen hij politieagenten zag, gaf hij een dot gas en raakte de mensen. Na zijn aanhouding bleek dat hij een vuurwapen in bezit had.

Hoort jouw naam in dit rijtje?

Wat hebben Barack Obama, Johan Cruijff, Lionel Messi, Jimi Hendrix, Albert Einstein en Paul McCartney gemeen? Ze zijn allemaal linkshandig! En waarom melden we dit juist nu? Nou, het is vandaag dag van de linkshandigen. Ben je linkshandig? Dan kun je ook jouw naam in bovenstaand rijtje zetten. Pronk er maar mee, maar alleen vandaag hè?

Weer

Het is ook vandaag een vrij mooie dag met flinke zonnige zonnige perioden en vooral wat hoge bewolking. De temperatuur is in de vroege uren zo'n 16 graden, de maximumtemperatuur ligt rond 22 graden. De wind is vandaag meest matig, windkracht 2 tot 4, uit zuidwest tot west.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren