Buurtbewoners Sluiskil zijn hardrijders meer dan zat

Wilfried Tieleman uit Sluiskil is het zat. Automobilisten die te hard door zijn buurt in Sluiskil rijden. Dertig kilometer per uur is daar het maximum maar volgens Tieleman zijn er veel te veel mensen die zich daar niet aan houden.
Wilfried Tieleman wil dat zijn kinderen veilig kunnen spelen in de buurt.
Wilfried Tieleman wil dat zijn kinderen veilig kunnen spelen in de buurt. © Omroep Zeeland
Tieleman wil dat zijn kinderen veilig in de buurt kunnen spelen. "En ik ben echt niet de enige hoor", zegt hij met zij jongste dochter op de arm. "Ook andere ouders in de buurt maken zich zorgen. En wat te denken van katten en honden die van hun sokken gereden worden."

Kastje naar de muur

Volgens Tieleman heeft hij overal al aan de bel getrokken. "De gemeente, de politie en Veilig Verkeer Nederland", zegt hij. "Maar ze wijzen naar elkaar en ze rijden hier nog steeds te hard. Moeten er nu echt ernstige ongelukken gebeuren voordat er iets aan gebeurd?"
Buurtbewoners willen eind aan te hard rijden in Sluiskil

Soort burgeroorlog

"We kregen het advies om mensen zelf aan te gaan spreken als ze te hard rijden", zegt Tieleman. "Maar ik ben toch niet opgeleid als handhaver? Het klopt dat het vooral mensen van het dorp zijn die te hard rijden, maar als we die zelf gaan aanspreken leidt dat tot een soort burgeroorlog hier."