Kinderen bouwen blokje voor blokje de Zuidhavenpoort in Zierikzee

Goed tellen en dan met lego blokje voor blokje opbouwen totdat het gebouw dat gemaakt moet worden af is. Dit maal is in het Stadhuismuseum in Zierikzee gekozen voor de Zuidhavenpoort in die stad. Vorig jaar bouwden de kinderen nog de Dikke Toeren uit die stad na, ook met lego.
Zuidhavenpoort in Zierikzee in lego nabouwen
"Vier punten, zwart ja". En zo telt de tante van Pim Beenen (14 ) de blokjes die ze nodig hebben bij de eerste afbeelding van het fundament van de Zuidhavenpoort. In totaal zijn er 165 afbeeldingen op een groot scherm te zien die een voor een aangeven hoeveel en hoe grote legosteentjes er nodig zijn om verder te bouwen.

Technisch lego

"Ik heb vroeger veel met lego gespeeld, vooral technische lego. Nu doe ik het bijna niet meer, maar dit vind ik wel even leuk," zegt Pim terwijl hij dertig witte legostenen in een bakje doet. Daarna gaat hij naar de lego bouwplaat en gaat verder met bouwen.

Belangrijkste monument

Het is niet de eerste keer dat het Stadhuismuseum kinderen met lego aan de slag laat gaan. Minke van Meerten van het museum: "Vorig jaar hebben we gekozen voor de Dikke Toren , maar dan in originele staat. Dit jaar hebben we gekozen voor de Zuidhavenpoort, want dat is toch wel het bekendste monument van onze stad."
De komende twee weken mogen steeds weer andere kinderen het gebouw afmaken, want zo lang duurt het ongeveer voordat het bijna een meter hoge legogebouw klaar is.