GOES bijt zich stuk op tien man Sportlust'46

GOES is het seizoen in de Derde Divisie begonnen met een gelijkspel. Op het eigen sportpark Het Schenge werd het 0-0 tegen Sportlust'46 uit Woerden. De bezoekers speelden ruim 80 minuten met een man minder.
Samenvatting GOES - Sportlust'46
Na tien minuten legde Sportlust'46-verdediger Floris Mulder de doorgebroken Sylvio Hage neer en kon vertrekken. Scheidsrechter Van Kommer dacht in eerste instantie aan een penalty, maar op advies van zijn assistent legde de arbiter de bal net buiten het strafschopgebied neer. Gianni Tiebosch schoot de vrije trap vervolgens bijna binnen, maar raakte de lat. De thuisploeg had in het vervolg van de eerste helft moeite het numerieke overtal te benutten. De grootste kans was voor Hiep Nguyen, die na ruim een halfuur voorlangs schoot.

Aanvalsgolf GOES

Direct na rust voerde GOES de druk wel op. Binnen tien minuten kregen Hiep Nguyen en Hage een grote kans en diezelfde Hage had pech toen zijn inzet de lat raakte. Sportlust'46 overleefde de aanvalsgolf van GOES en kreeg in de slotfase zelfs nog een grote kans op de overwinning. Doelman Matthew Lentink redde knap op een kopbal van Quincy Arends. Ook de thuisclub was nog dichtbij de zege. Invaller Guillaume Clinckemaillie werd in blessuretijd vrijgespeeld voor de keeper, maar de Belg schoot de bal naast.
Trainer Kevin Hollander: 'Wij werden erg onrustig na de rode kaart.'