Oproep aan jongeren: spreek elkaar aan om het leuk te houden op het strand

Rommel op het strand, geluidsoverlast en intimiderend gedrag. De fractie PvdA/GroenLinks in de Veerse gemeenteraad heeft diverse nieuwe signalen binnengekregen van overlast door jongeren in Koudekerke en het strand bij Dishoek. Het gaat zelfs zover dat mensen soms hun strandhuisje niet kunnen betreden.
PvdA/GroenLinks Veere wil overlast jeugd bij Dishoek en Koudekerke in kaart brengen
Fractievoorzitter Peter Meijs heeft voldoende signalen gekregen om ermee aan de slag te gaan. "Ze zijn met grote groepen en niet aanspreekbaar op hun gedrag. Als mensen vragen of ze bij hun huisje opzij willen gaan dan krijgen ze te horen: hoezo jouw huisje? Dat is intimiderend gedrag."
Meijs gunt het de jongeren, naar eigen zeggen, van harte om op het strand te recreëren maar verwacht wel een verandering van gedrag. "Ik roep de jongeren op om ook elkaar erop aan te spreken. Want als dit uit de hand loopt dan ben je de mogelijkheid kwijt om met elkaar een leuke avond door te brengen op het strand."
Het strand is van iedereen, de jongeren zijn van harte welkom maar iedereen moet zich wel prettig voelen
Peter Meijs, PvdA/GL in Veere
Toch is het niet zo dat er nu niets gedaan wordt. Er is namelijk wel degelijk toezicht, al werpt de overlast de vraag op of dat nu voldoende is. "Na de zomer willen we dat graag evalueren. Dan kunnen we ook kijken wat er eventueel nog anders moet", aldus Peter Meijs.

Toezicht aanpassen

De Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waarin de regels over openbare orde en veiligheid staan, wordt eind dit jaar besproken en opnieuw vastgesteld door de gemeenteraad. Meijs gaat de signalen na het zomerreces eerst met zijn eigen fractie bespreken. In december wil hij dan samen met de gemeenteraad en het gemeentebestuur opnieuw bekijken of er eventueel aanpassingen aan de APV nodig zijn.