Ontmoetingsbus Reimerswaal brengt mensen weer bij elkaar

Speciaal voor mensen die de deur niet uitkomen door corona, gaat er een bus door de gemeente Reimerswaal rijden. Het gaat dan met name om ouderen en kwetsbare mensen die in een isolement raken, zeker als ze afhankelijk zijn van vervoer. Dankzij de Ontmoetingsbus Reimerswaal is er toch de mogelijkheid om er even tussenuit te gaan.

Een buurtbus van Connexxion (foto: Omroep Zeeland)

Suzanne Bassie, van zorggroep Ter Weel, en Ingrid Brilleman van de gemeente Reimerswaal, noemen voorbeelden van schrijnende situaties. Zoals van een vrouw uit Rilland die een jaar lang haar zussen niet heeft kunnen zien. "Eén telefoontje naar de Nederlandse Patiëntenvereniging en het vervoer tussen de zussen was geregeld", zegt Brilleman. Het weerzien van hen was "een ontroerend moment".

Enquete vervoersproblemen

De hereniging is één van de verhalen die het tweetal te horen heeft gekregen. Zo'n 160 inwoners hebben vorig jaar gereageerd op een vragenformulier van de gemeente Reimerswaal, die onderzoek deed naar vervoersproblemen in coronatijd. De gemeente en de zorggroep hebben daarom het initiatief genomen voor de Ontmoetingsbus - met steun van de provincie en vervoersbedrijf Connexxion.

Twee keer per maand

De echte start van de bus heeft even op zich laten wachten, maar op 26 augustus is het zover. Dan rijdt de Ontmoetingsbus voor de eerste keer. Vanaf september zijn er twee keer per maand ritten, met opstapplaatsen bij het Dorsphuis Kruiningen en woonzorgcentrum Hof Cruijningen.

Halen en brengen

Wie mee wil gaan en tot de doelgroep behoort, kan een mailtje sturen naar de gemeente Reimerswaal. Mensen die slecht ter been zijn of elders in Reimerswaal wonen, kunnen thuis worden opgehaald en gebracht.

Meer over dit onderwerp:
Reimerswaal vervoer corona Ontmoetingsbus
Deel dit artikel:

Reageren