Haringvlietbrug dit weekend afgesloten, Rijkswaterstaat verwacht komende tijd files

De Haringvlietbrug gaat vanaf vanavond grotendeels dicht tot maandagochtend 05.00 uur. Wie vanuit Zeeland richting Rotterdam rijdt, kan de brug niet over. Verkeer dat richting Zeeland rijdt, kan de brug alleen op zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur over. Rijkswaterstaat adviseert om van omleidingsroutes gebruik te maken.
Files verwacht bij Haringvlietbrug vanwege werkzaamheden
Files verwacht bij Haringvlietbrug vanwege werkzaamheden © ANP
De werkzaamheden waarvoor de weg dit weekend wordt afgesloten, zijn nodig als voorbereiding op de maatregelen aan de Haringvlietbrug die op 23 augustus ingaan. Vanaf dan zijn er op de brug in beide richtingen twee smalle rijstroken open en wordt de maximumsnelheid verlaagd tot 50 kilometer per uur om schade door trillingen te voorkomen. Over twee jaar wordt de brug volledig gerenoveerd.

Omleidingsroutes weekendafsluiting

Verkeer vanuit Rotterdam naar Bergen op Zoom wordt omgeleid via de snelweg A15, snelweg A16, snelweg A17 of snelweg A59. Of via de snelweg A29, autoweg N217 en A16. In omgekeerde richting Bergen op Zoom-Rotterdam is dit de A59/A17, A16, A15. Of via de A16, N217 en A29.
Verkeer vanuit Rotterdam richting Zierikzee wordt omgeleid via de A15 en N57. In omgekeerde richting Zierikzee-Rotterdam is dit de N57 en A15. Ten behoeve van de omleidingsroute A29, afslag Oud Beijerland, N217, A16 is de Kiltunnel in beide richtingen tijdens het hele weekend tolvrij gemaakt.
Ondanks dat er vanaf maandag twee rijstroken openblijven, verwacht Rijkswaterstaat wel files. Vooral tijdens de ochtend - en avondspits. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers voor vertrek de reisinformatie te controleren en zoveel mogelijk buiten de spits te reizen en waar mogelijk thuis te werken of een alternatieve route te kiezen. "Als u toch over de Haringvlietbrug reist, houdt u voor uw veiligheid en die van anderen aan de maximumsnelheid. Er wordt gehandhaafd."
Over de maatregelen was afgelopen tijd veel te doen. Het was eerst de bedoeling dat er in beide richtingen één baan open bleef, wat files op zou leveren. Na protest is besloten toch alle rijstroken open te houden.